top of page
foto 2022-01-11 13 03 49.jpg

Johanna Lauterwik

Grundare till Uppsala doulastöd

Doula CV:

  • Doula i Föda utan rädsla 2020

  • Aktiv baby instruktör 2021

  • Gravidmassör 2020

  • Gravidyogalärare (klar våren 2023)

  • Instagram

Min historia

Jag har alltid varit intresserad av graviditet och förlossning. När jag var 6 år gammal sa jag till min bästa vän att jag skulle bli mamma när jag var 19 år, för då var man vuxen. 

Och så blev det också. Inför min första förlossning läste jag på väldigt mycket kring barnets utveckling vecka för vecka, om hur en förlossning går till osv. Jag och barnets pappa hade varsin gravidbok där vi läste högt för varandra vecka för vecka som speglade både mammans och pappans perspektiv. 

När mitt tredje barn föddes 2019, så hade jag med mig en vän som extra stöd förutom min man, och jag märkte en enormt stor skillnad att ha med mig två stödpersoner. När mitt barn sedan föddes och när det gått några veckor så började jag söka på utbildningar till doula. För det stöd som jag hade upplevt, det ville jag också kunna ge till andra födande.  Det kontinuerliga och trygga stödet är enormt viktig för att upplevelsen ska bli så positiv som möjligt. 

Och hösten 2020 blev jag klar med min doulautbildning med inriktning på Föda utan rädsla. Sedan dess är jag utbildad inom fler områden för att kunna stötta dig på bästa sätt. Se mer i mitt Doula CV ovan. 

Övrigt utbildad undersköterska med inriktning på neuropsykiatri. 

Varma hälsningar

Johanna 

Kontakt

Varmt välkommen att kontakta ossför bokningsförfrågan eller frågor. 

070-7548707

bottom of page